Menu

Kupujete betonske kanalete?

0 Comments


Betonske kanalete so vsekakor dobra izbira za odvodnjavanje meteornih voda, vendar pa nikakor ni vseeno, kakšne izberete. Na voljo imate številne modele in proizvajalce, zato se je včasih težko odločiti, kaj izbrati. Pri marsikaterem potrošniku na koncu pri odločitvi prevlada nižja cena, a ta nikakor ne bi smela biti merilo, saj slednja marsikdaj pomeni manjšo kakovost materiala, s tem pa tudi krajšo življenjsko dobo celega sistema.

Ne glejte le na ceno!

Če želite, da bi vas ureditev odvodnjavanja čim manj stala, pomislite na to, zakaj slednjega sploh urejate. Glavni namen ureditve odvodnjavanja je v tem, da svojo lastnino zaščite pred meteorno vodo, pred vlago in celo morebitnimi poplavami. Škoda, ki pri tem nastane, je lahko zelo velika, zato je v vašem interesu, da izberete čim boljši sistem, s katerim boste to učinkovito lahko preprečili. Tak sistem ni vedno najcenejši, a vas lahko obvaruje pred večjimi težavami, ki bi imele za vas tudi finančne posledice.

Izberite čim bolj trajen sistem za odvodnjavanje!

Če kupujete betonske kanalete, si gotovo želite, da bi jih vgradili enkrat za vselej, nato pa nanje lahko praktično pozabili. Sama vgradnja sicer ni tako zahtevna, a običajno je pred njo treba prekopati celo dvorišče, vrt ali parkirišče, nato pa vse dokončno urediti, kar zahteva kar nekaj časa, truda in stroškov.

Da vam čez nekaj let ne bo treba vsega ponoviti, je zelo pomembno izbrati čim bolj kakovosten sistem za odvodnjavanje, saj so takšni sistemi lahko praktično trajni. Njihova življenjska doba je namreč več desetletij, kar pomeni, da bo za odvodnjavanje poskrbljeno za zelo dolgo časa, vi pa boste lahko popolnoma brez skrbi.

Pri izbiri ustreznega sistema se je najbolje obrniti na strokovnjake. Tako boste namreč poskrbeli za to, da bo celoten sistem učinkovit in da bodo izbrane betonske kanalete ustrezno opravljale svojo nalogo. Torej morajo imeti dovolj velik pretok oziroma zmogljivost, da bodo prestregle vso padavinsko vodo in jo odvedle tja, kjer lahko ta varno ponikne. Najbolje je najeti projektanta, ki nam bo izdelal hidravlični preračun ter izdelal ustrezen načrt, kako izvesti odvodnjavanje in kakšne elemente potrebujete. Pri načrtovanju pa si lahko pomagate tudi s spletno stranjo www.hauraton.hr!