Menu

Zeolit uporaba?

0 Comments


Vas zanima prehransko dopolnilo zeolit? Ste ravnokar v iskalnik vpisali ključni besedi zeolit uporaba, saj vas zanima, kako se ga jemlje? Ste že slišali zanj oziroma poznate koga, ki ga uporablja? Vas zanima več o njem oziroma bi radi vedeli, kakšni so njegovi učinki in zakaj se ga sploh splača jemati?

Če ste že slišali zanj, ste gotovo zasledili tudi, da naj bi se uporabljalo za razstrupljanje telesa, saj ima to lastnost, da nase zelo dobro veže kovine in različne druge snovi, kot so recimo onesnaževalci. Zaradi tega je postal priljubljeno sredstvo za razstrupljanje, pri čemer pa je pomembno vedeti, kako ga uporabljati ter se čim bolj informirati o njem.

Kako se uporablja zeolit?

Pri uporabi tega prehranskega dopolnila oziroma minerala je pomembno vedeti, da se ga jemlje zmešanega s tekočino. To pomeni, da eno čajno žličko dobro vmešamo v izbrano tekočino in popijemo. Uporabimo lahko vodo, nesladkan čaj, sok ali kaj drugega.

Pri tem je pomembno:

  • da se izogibamo pomarančnemu soku, soku limone, grenivke ali ananasa ter drugim kislim pijačam,
  • da tega medicinskega izdelka ne kombiniramo z alkoholom ali kavo oziroma drugimi pijačami, ki vsebujejo alkohol,
  • da izdelek zaužijete v kombinaciji s čim večjo količino tekočine, to je približno ¼ litra,
  • da v času uporabe tudi sicer uživate čim več tekočine, torej 2 do 3 litre na dan,
  • da žličko prehranskega dopolnila zaužijemo 30 minut pred obrokom,
  • da v primeru, če se pojavi zaprtje ali druge težave, izdelek takoj prenehamo uživati,
  • da pri uporabi sledimo navodilom, ki so priložena izdelku,
  • da si pred uporabo preberemo tudi, v kakšnih primerih izdelka ni priporočljivo jemati (če imamo določene zdravstvene težave, zmanjšano delovanje ledvic, smo noseči ali dojimo itd.).

Zeolit uporaba – izberite kakovostnega

Najbolj pomembno pa je, kakšen zeolit sploh kupimo. Pomembno je, da je ta ne le kakovosten, ampak predvsem naraven ter da ne vsebuje nobenih primesi ali drugih snovi. Zaradi tega pred nakupom vedno obvezno preverite njegove sestavine oziroma se pozanimajte o tem, kaj vsebuje.