Menu

Betonske kanalete za težko povozne površine

0 Comments


betonske kanalete - faserfix superKakšne betonske kanalete za težko povozne površine izbrati in na kaj vse je treba biti pozoren pri njihovi izbiri, da bodo resnično kos prav vsem obremenitvam? Takšne vrste površin so namreč vsakodnevno izredno obremenjene oziroma gre za najbolj obremenjene površine, kar je ključen faktor tudi pri izbiri ustreznega sistema za odvodnjavanje. Zaradi tega mora ta ustrezati zahtevam takšne površine in prenesti tudi najvišje obremenitve.

Povozne površine vseh vrst

Vsaka površina prinaša drugačne zahteve in ima svoje specifike, zaradi tega se tudi sistemi za odvodnjavanje meteorne vode precej raznoliki in tako prilagojeni tem zahtevam in specifikam. Zagotovo pa so nekatere med njimi manj obremenjene kot druge. Na tistih, kjer se vsak dan prevažajo težki tovornjaki ali druga tovorna vozila, gradbeni stroji in podobno, so prisotne ogromne obremenitve, ki so jim kos le betonske kanalete za težko povozne površine, ki kanalete za odvodnjavanjeso izdelane prav v ta namen:

  • izdelane so namreč iz izredno trpežnih materialov,
  • dobro prenašajo obremenitve,
  • dobro prenašajo vse vrste zunanjih dejavnikov,
  • so izredno zmogljive,
  • so trajno zasnovane in imajo dolgo življenjsko dobo,
  • omogočajo prilagoditev specifikam določene površine.

Zaradi vsega naštetega so zelo primerne za uporabo na povoznih površinah vseh vrst, še posebej pa na tistih, ki so obremenjene s težkim prometom ali stroji. To niso le cestne, ampak tudi industrijske, nakladalne in druge podobne površine, pa tudi letališča in vzletne ploščadi. Na vseh naštetih površinah je treba tako za odvodnjavanje izbrati sistem, ki je zmožen prenesti vse obremenitve in je hkrati zmožen tudi poskrbeti za učinkovitost odvodnjavanja. Zaradi tega morajo biti takšni sistemi vrhunske kakovosti, da so na dolgi rok kos takšnim obremenitvam in jim slednje ne povzročajo težav.

Nemška kakovost izdelkov Hauraton

Med enimi najbolj kakovostnih proizvajalcev na tem področju je nemško podjetje Hauraton. Njihovi izdelki so vrhunske izdelave, zaradi česar so primerni tudi za površine z najvišjimi zahtevami tako glede zmogljivosti kot glede obremenitev. V njihovem proizvodnem programu so tudi izjemno kakovostne betonske kanalete za težko povozne površine, pri čemer lahko izbirate med različnimi izvedbami in dimenzijami ter tako izbiro prilagodite svojim potrebam.