Menu

Kandida dieta – znebite se napihnjenosti!

0 Comments


Ste napihnjeni? Imate težave s prebavo? Vas napenja in črviči? Ste pogosto na stranišču? Ali pa se vam zdi, da se po jedi vedno počutite slabo? Morda pa ste poleg vsega naštetega tudi pogosto utrujeni ali nimate nobene prave energije? Kandida dieta vam lahko pomaga pri tem, saj je namenjena vsem, ki imajo takšne težave in ki bi jih želeli rešiti s pomočjo spremembe prehrane. Ustrezna prehrana namreč veliko lahko prispeva k dobremu počutju in prinese velike spremembe na bolje, zato je zelo pomembno, kaj jemo. Če imamo težave s prebavo, pa je to še toliko bolj bistveno.

Napihnjenost in težave s prebavo

kandida dietaVeliko ljudi ima težave z napihnjenostjo. Vzroki za to so različni, a pogosto je vzrok neustrezna prehrana. Kandida dieta je namenjena ravno temu, da spremenite svojo prehrano in jeste le tisto, kar vašemu telesu ustreza in mu dobro dene. Tako boste lahko postopoma premagali težave s prebavo in napihnjenostjo, ki so gotovo zelo neprijetne. Med drugim jih lahko povzroča glivica Candida albicans, ki se naseli v črevesje ter tam širi. Zaradi tega lahko pride ne le do težav s prebavo, ampak se simptomi lahko kažejo tudi drugače, in sicer kot:

  • pomanjkanje energije,
  • problematična koža,
  • slabo razpoloženje,
  • utrujenost,
  • težave s spominom,
  • težave s koncentracijo,
  • težave s spanjem in nespečnost,
  • pomanjkanje spolnega poželenja,
  • splošno slabo počutje.

Kandida dieta – kaj jesti?

kandidaUstrezna prehrana je najboljše orožje proti glivici Candida albicans. Ravno zaradi tega je kandida dieta tako učinkovita pri premagovanju težav z napihnjenostjo in prebavo, pa tudi drugih simptomov, ki jih povzroča ta neprijetna glivica. Nujno se je tako izogibati vsem sladkim živilom, kar ne pomeni le tistih živil, ki jim je dodan sladkor, ampak tudi živil, v katerih so naravno prisotni sladkorji. Pri tem ne pozabite, da se v telesu tudi ogljikovi hidrati spremenijo v sladkorje, zato je treba omejiti tudi vnos teh v telo. Ravno tako pa ni priporočljivo uživati mleka in mlečnih izdelkov ter tudi kvašenih izdelkov. Najboljše zdravilo proti omenjeni glivici je tako gotovo to, da na svoj jedilnik vnesete čim več zelenjave. Hkrati pa ne pozabite, da obstajajo tudi prehranska dopolnila, ki vam lahko pomagajo pri boju s to težavo in ki so ob primerni dieti lahko zelo dobrodošel dodatek, ki vam bo še prej pomagal izboljšati stanje in premagati težave, ki vas mučijo.