Menu

Raztegljiva folija za bale

0 Comments


Nekoč je bilo spravilo sena zelo naporno in zamudno opravilo. Tako je bilo vse do izuma baliranja, ki je postopek, s katerim se spravilo sena močno olajša. Hkrati pa baliranje poskrbi tudi za boljšo zaščito krme in omogoči, da se ta shranjuje kar na polju oziroma na prostem. Za to poskrbi temu namenjena folija za bale, ki je dovolj kompaktna in odporna, da omogoči dobro zaščito pred vlago, padavinami in drugimi zunanjimi dejavniki, hkrati pa je zaradi svoje raztegljivosti tudi enostavna za uporabo v kombinaciji s temu namenjeno kmetijsko mehanizacijo, ki se uporablja za baliranje.

folija za bale

https://www.intercommerce.si/sl/katalog/stretch-folija

Enostavno shranjevanje sena

Danes tudi kmetijska dejavnost funkcionira čisto drugače kot nekod. Ročno delo nadomeščajo stroji oziroma kmetijska mehanizacija, prav tako pa se spreminjajo tudi načini spravila in shranjevanja sena oziroma krme. Pri tem se uporablja baliranje, ki vse skupaj poenostavi. Da je to mogoče, pa ni potrebna le temu namenjena mehanizacija, ampak tudi ustrezna folija za bale, ki je zasnovana prav v ta namen.

Gre za tako imenovano stretch oziroma streč folijo, ki je zaradi svoje raztegljivosti zelo primerna za ovijanje ali zavijanje najrazličnejšega tovora, materiala, palet in še marsikaterega drugega. Ker predstavlja odlično rešitev za pakiranje, se uporablja v številne namene in je med uporabniki zelo priljubljena. Eden od tipov takšne ovijalne rešitve pa je tudi tako imenovana agro folija za bale, ki je namenjena prav za uporabo v kmetijstvu.

streč folija

Poleg same raztegljivosti je zelo pomembna tudi njena debelina, ki je takšna, da se ne predre ali strga kar tako. Tako ni nevarnosti, da bi se krma poškodovala ali uničila oziroma da bi do nje prodrla vlaga. Na tak način je lahko krma ustrezno in varno shranjena tudi na nekoliko daljši rok, kar vse skupaj vsekakor olajša. Prav zaradi tega ni čudno, da tak način shranjevanja krme dandanes uporabljajo praktično vse kmetije, saj je zelo funkcionalen.

Kje kupiti ustrezno folijo?

Če potrebujete folijo za uporabo v kmetijstvu, bo najbolj primeren naslov za to podjetje Intercommerce. V njihovem prodajnem programu so namreč številne pakirne rešitve, zato bodo ustrezno znali pomagati tudi vam.