Menu

Na kaj vpliva pozicija na Googlu?

0 Comments


Številna podjetja in lastniki spletnih strani se vsakodnevno trudijo, da bi dosegli čim boljše pozicije med rezultati iskalnih zadetkov. Na kaj vpliva pozicija na Googlu in zakaj je ta tako zelo pomembna, da se vsi tako zelo trudijo biti med iskalnimi rezultati uvrščeni čim višje? Kako lahko to vpliva na uspešnost in obiskanost določene spletne strani in kako lahko to izkoristite sebi v prid?

Boljša obiskanost spletne strani

Če vas zanima, na kaj vpliva pozicija na Googlu, je najbolj enostavno reči, da vpliva na to, kako obiskana bo vaša spletna stran. Spletno iskanje namreč deluje tako, da uporabnik klikne na enega od zadetkov med iskalnimi rezultati. Če želite poskrbeti, da bo kliknil na vašo spletno stran, mora biti ta uvrščena čim višje. Dejstvo je namreč, da uporabniki spleta največkrat kliknejo na tiste spletne strani, ki so med iskalnimi rezultati uvrščene čim višje. To ima vpliv na:

  • koliko uporabnikov bo kliknilo na vašo stran,
  • koliko uporabnikov bo obiskalo vašo stran,
  • koliko potencialnih strank bo našlo vašo stran,
  • koliko možnosti boste imeli, da obiskovalce spremenite v stranke.
višje pozicije na Googlu

Višje pozicije na Googlu – Vendi Blog

Pripeljite potencialne stranke na svojo spletno stran

Naključni obiskovalci na strani vam prav nič ne pomagajo, pa če jih še tako veliko. Pomembno je, da vašo stran obiščejo tisti, ki se zanimajo za to, kar ponujate. Zato je treba narediti vse, da na vašo stran pripeljete potencialne stranke oziroma vašo ciljno publiko. To pa lahko storite tudi tako, da poskrbite za čim boljšo pozicijo vaše strani na Googlu.

SEO optimizacija

Če želite doseči čim boljšo pozicijo na Googlu, pa je zato treba uporabiti metodo, ki ji pravimo SEO optimizacija. Najprej je treba optimizirati lastno spletno stran, nato pa poskrbeti še do relevantne povezave do nje iz drugih spletnih strani. Tako algoritmom spletnih iskalnikov pokažemo, da je naša stran pomembna in da naj jo med iskalnimi rezultati uvrščajo čim višje. S tem lahko prehitimo konkurenco in izboljšamo svoje možnosti za uspeh, saj poskrbimo za več klikov in več obiska na naši strani.