Menu

Talne obloge Onis – kakovostni in lepi parketi

0 Comments


Talne obloge - Parketi Onis

Onis d.o.o., Dunajska 116, 1000 Ljubljana Tel: 01 566 22 97 | Email: info@onis.si

Talne obloge Onis so odlična izbira za vsakogar, ki opremlja dom ali poslovne prostore. Njihovi parketi so namreč kakovostni in lepi, pa tudi vzdržljivi. Trudijo se namreč za to, da so njihove stranke s kupljenimi izdelki čim bolj zadovoljne. Pri izbiri pa vam tudi strokovno svetujejo ter vam nudijo vso potrebno pomoč. Če potrebujete nasvet pri izbiri parketa, so zagotovo pravi naslov za vas!

So parketi res tako občutljivi?

Parketi veljajo za lepo talno oblogo, a marsikdo meni, da so preveč občutljivi. Vendar pa to drži le do neke mere. Na to, kako občutljiv bo parket in kako dobro bo prenašal vlago, politje tekočine, udarce, padce predmetov nanj in različne poškodbe, vplivajo številni dejavniki. Obstaja namreč več vrst parketa in med njimi obstajajo velike razlike.

Različne vrste lesa imajo namreč različne lastnosti: nekatere so trše, druge mehkejše, nekatere veliko bolje prenašajo vlago kot druge itd. Poleg tega pa se parketi razlikujejo tudi glede na to, kako so narejeni: lahko so iz enega debelega sloja masivnega lesa ali pa so sestavljeni iz več slojev. V prvi vrsti pa je občutljivost oziroma obstojnost parketa odvisna od končne obdelave pohodne površine.

parketi ribja kostDolgo obstojen in lep parket

Večina kupcev si želi, da bi bil izbrani parket čim bolj obstojen in hkrati lep. Da je to res možno, mora biti izbrani parket v prvi vrsti kakovosten, za kar vam pri nakupu pri zaupanja vrednem ponudniku ni treba skrbeti – talne obloge Onis so namreč odlične kvalitete in izdelane v skladu z najvišjimi evropskimi standardi.

Hkrati pa je za to, da bo parket ostal dolgo obstojen in lep, pomembno tudi to, da izberete primerno vrsto glede na namembnost in stopnjo obremenjenosti prostora. Spalnice so recimo veliko manj obremenjeni prostori kot dnevne sobe ali poslovni prostori, v katerih sprejemate stranke. Zaradi tega je temu primerno treba izbrati tudi vrsto talne obloge, saj bo ta le tako lahko služila svojemu namenu.

Določene vrste parketa so tako primerne ne le za kuhinje, ampak tudi za kopalnice in se v ta namen zelo dobro obnesejo. Če imate radi ekstravagantne rešitve, kot je les v kopalnici, potem velja razmisliti o eksotičnih vrstah lesa, ki bolje prenašajo vlago. V primeru, da opremljate druge prostore, pa pred izbiro velja dobro premisliti, kaj sploh potrebujete.