Menu

Zaščitna streč folija

0 Comments


Stretch oziroma streč folija je namenjena zaščiti različnih izdelkov. Je zelo raztegljiva oziroma elastična ter se uporablja za ovijanje izdelkov ali palet, s čimer se jih pripravi na skladiščenje oziroma prevoz. Omogoča zelo visoko stabilnost in trdnost palete, kar je zelo priročno in vam omogoči bolj enostavno premikanje palete po skladišču ali takrat, ko jo pripravljate na transport. Hkrati pa se na ta način izdelke tudi ustrezno zaščiti ter zavaruje pred različnimi dejavniki, zaradi katerih se lahko poškodujejo ali uničijo.

Različne vrste in dimenzije

Raztegljiva zaščitna streč folija za ovijanje je odličen pakirni material, ki ustreza zelo različnim potrebam tako v proizvodnji in industriji kot v različnih drugih obratih in podjetjih. Obstaja namreč več vrst in tipov, ki so prilagojeni različnim potrebam uporabnikov. Na voljo je v različnih debelinah ter širinah, kupite pa lahko tudi več različnih vrst. Lahko je ročna ali strojna, odvisno od tega, kaj potrebujete, in od tega, na kakšen način pakirate izdelke.

Glede na vrsto se streč folija deli na:
– tisto za kmetijsko uporabo
– na tisto z luknjicami ali odprtinami
– na tako imenovano mini stretch folijo za ročno pakiranje
– na že vnaprej prednapeto varianto, ki omogoča hitrejše pakiranje

Če se ukvarjate s kmetijstvom, potem boste potrebovali tisto, ki je namenjena ovijanju bal oziroma pakiranju sena vanje. Tista z luknjicami vam omogoča pakiranje izdelkov, ki potrebujejo dotok svežega zraka ali pa se pakirajo še topli, saj se z odprtinami na embalaži prepreči nastanek kondenzacije vlage. V primeru, da izdelke pakirate ročno s pomočjo odvijalnika, pa vam bo prav prišel mini stretch. Možnosti je tako res veliko in vsakdo lahko najde ustrezno zase in za svoje izdelke, ki potrebujejo dodatno zaščito oziroma pakiranje.

Več o različnih rešitvah za pakiranje, ki so vam na voljo, si lahko preberete na spletni strani Intercommerce.si, kjer vas čaka široka ponudba kakovostnih možnosti. Pri njih namreč lahko kupite prav vse za pakiranje. Pri izbiri in nakupu vam tudi svetujejo, prav tako pa se lahko z njimi posvetujete, če ne veste točno, kakšen način pakiranja bi bil najbolj ustrezen za vas, in z veseljem vam bodo pomagali.