Menu

Avtomatski stroj za ovijanje palet

0 Comments


stroj za ovijanje paletRočno ovijanje palet je lahko kar zahteven postopek, ki vam vzame precej časa. To velja še posebej v primeru, če je treba z ovijanjem zaščititi veliko število palet. Postopek si lahko olajšate z izbiro primerne folije ali pa uporabite celo posebne vreče ali polrokave za palete, s katerimi boste te lažje zaščitili. Še lažje pa bo, če boste uporabili avtomatski stroj za ovijanje palet, ki je v večjih skladiščih, proizvodnih in industrijskih obratih, kjer se pakira izdelke na palete, skorajda nujen.

Hitreje in lažje ovijanje

Na voljo so različni modeli, zato lahko vsak najde primeren stroj za ovijanje palet glede na svoje potrebe. S tem se lahko pakiranje poenostavi in poskrbi tudi za optimizacijo porabe folije, kar je lahko iz ekonomskega oziroma stroškovnega vidika zelo pomembno. Pri avtomatskem ovijanju je namreč njena poraba manjša, kar pomeni, da lahko na tak način na dolgi rok privarčujete ne le pri času (saj je postopek hitrejši), ampak tudi pri denarju oziroma stroških pakiranja.

Pakiranje pa bo na tak način seveda postalo tudi veliko bolj enostavno in lažje ter fizično manj naporno. Še ena prednost nakupa takšnega stroja pa je, da se pri avtomatizaciji pakiranja zmanjša tudi možnost napak oziroma je teh precej manj, zato je vsaka paleta res dobro ovita, tovor na njej pa tako ustrezno zaščiten. Po želji pa seveda lahko izberete tudi polavtomatski ovijalnik, ki ni popolnoma avtomatiziran.

Izberite primeren model zase!

Podjetje Intercommerce vam nudi celovito podporo in vam pomaga izbrati ustrezen avtomatski stroj za ovijanje palet, ki bo služil svojemu namenu in s katerim boste zadovoljni. Vedeti je namreč treba, da se modeli med seboj razlikujejo glede na to, za kakšno velikost folije in tovora so primerni, pa tudi glede na različne druge lastnosti. Nekateri modeli imajo tudi dodatne funkcije, ki vam še olajšajo pakiranje. Premišljena izbira ustreznega modela je zato zelo pomembna, če želite na ta način optimizirati proces pakiranja in poskrbeti tudi za zmanjševanje stroškov celotnega postopka.