Menu

Električni radiator in njegove največje prednosti

0 Comments


Ljudje svoje prostore ogrevamo na številne možne načine oziroma z najrazličnejšimi sistemi ali pa povsem samostojnimi napravami. Med slednjimi je tudi električni radiator, ki velja za precej priljubljeno ogrevalno napravo. Ponaša se s kar nekaj prednostmi, ki jih bomo v nadaljevanju izpostavili.

Preprosta montaža in nizka začetna investicija

Za električni radiator oziroma za ogrevanje z njim se navadno odločimo tudi zato, ker je naprava povsem preprosta za nameščanje, prav tako zahteva le nizko začetno investicijo. Ena od večjih prednosti je tudi odlično razmerje med potrošnjo energenta in močjo ogrevanja. Zagotovljena je namreč nizka poraba in visok izkoristek.

Med večje prednosti radiatorja na elektriko prištevamo še:

  • ni potrebnega dodatnega vzdrževanja,
  • delovanje je povsem neslišno,
  • ni emisij v okolje,
  • je idealna naprava za objekte, ki jih ogrevate samo občasno,
  • vsaka tovrstna naprava ima vgrajen elektronski termostat in časovni programator,
  • omogočena je možnost upravljanja z mobilnimi telefoni,
  • ne nevarnosti pred zmrzaljo.

Električni varčni radiatorji vrhunskega proizvajalca

električni radijator za kupatiloPri izbiri električnega radiatorja je treba posebno pozornost nameniti tudi ponudniku oziroma proizvajalcu. Ko imate na seznamu nekaj možnih finalistov, pričnite izbirati med posameznimi modeli. Odlična izbira je na primer električni varčni radiator, ki je ustrezen tako za osnovno kot tudi dodatno ogrevanje vseh vrst prostorov. Z njim lahko dovolj učinkovito ogrevate na primer hišo, stanovanje, poslovne oziroma službene prostore, vikend objekte, delavnice, garaže ter podobno.

Električni radiator je prav tako dobrodošla izbira za osnovno ogrevanje bolje izoliranih objektov. Njegova začetna investicija je namreč neprimerljivo nižja kot kateri koli drug sistem ogrevanja na trgu. Neredko pa se takšen sistem ogrevanja koristno rabi za ogrevanje vikend stavb oziroma objektov. Tam je namreč praviloma potreba po ogrevanju samo občasna. Odzivnost takšne naprave je odlična. Z dokupom krmilnika pa lahko napravo krmilite kar na daljavo, in sicer tako da so lahko prostori vikenda ob vašem prihodu na cilj vedno prijetno ogreti.

Idealna naprava za dogrevanje

Sicer pa je električni radiator lahko idealna naprava tudi za dogrevanje, in to prav vseh vrst prostorov – tako v zelo hudi zimi kot tudi v prehodnih obdobjih, kjer navadno primarnega ogrevanja niti ni potrebno ali pa smotrno vklapljati.

In da boste lažje ugotovili, katera moč takšnega radiatorja glede na velikost ter vrsto izolacije vašega ogrevalnega prostora je najprimernejša, lahko na spletu najdete tabelo, ki vam kaže učinke ogrevanja.