Menu

Električni radiatorji za sušenje perila

0 Comments


Ali se električni radiatorji lahko uporabljajo tudi za sušenje perila? To je odvisno od modela, ki ga izberete, vsekakor pa obstajajo tudi modeli, ki omogočajo tudi funkcijo sušenja. Če bi želeli svoj grelnik uporabljati tudi v ta namen, velja izbrati točno tak model, ki to tudi omogoča. Tako boste lahko med ogrevanjem prostora na njem mimogrede še posušili kakšen kos perila, mokro brisačo, krpo ali kaj drugega, ne da bi morali za to trošiti dodatno energijo. Ker bo grelnik že ogret, pa bo sušenje veliko bolj kratkotrajno, kar je gotovo velika prednost.

Modeli, ki omogočajo varno in hitro sušenje perila

Električni radiatorji, ki omogočajo tudi funkcijo sušenja perila, so zasnovani tako, da to omogočajo na varen in enostaven način, predvsem pa se perilo na njih hitro posuši. Če jih namreč uporabljamo za ogrevanje, se grelnik segreje, to toploto pa je možno izkoristiti tudi za sušenje perila. Tako bo perilo suho veliko hitreje, kot če bi ga sušili na navadnem sušilniku za perilo, kjer ga suši le okoliški zrak.

Modeli, ki so namensko oblikovani tudi kot sušilniki, se od običajnih grelnikov pogosto razlikujejo že po sami obliki. Pri tem je možno izbirati med različnimi modeli, vsem pa je skupno to, da je nanje perilo ali brisače veliko lažje obesiti, za kar poskrbi posebna zasnova oziroma oblika omenjenih grelnikov. Ti imajo namreč:

  • električni radijator za kupatiloobliko lestve, pri kateri lahko na posamezne prečne letvice enostavno obesite brisače in perilo,
  • dodana namenska obešala, na katera je mogoče obesiti brisače ali perilo,
  • so kako drugače oblikovana tako, da je obešanje in sušenje perila na njih čim lažje oz. da je perilo med sušenjem dobro pritrjeno.

Električni radiatorji, ki so hkrati še sušilniki

Električni radiatorji, ki se hkrati lahko uporabljajo še kot sušilniki, so vsekakor zelo uporabni in priročni, zato se vam vsekakor splača pogledati za takšnimi modeli. Četudi morda funkcije sušenja ne boste uporabljali vsak dan, vam bo občasno prišla še kako prav. To velja še posebej v primeru, če boste takšen grelnik uporabljali za ogrevanje kopalnice, saj lahko brisače po uporabi vedno obesite nanj. Tako se bodo zelo hitro posušile, zato bo v vaši kopalnici prisotne manj vlage, kar je gotovo dobra stvar.