Menu

FLAT – kanalete z rego

0 Comments


Na javnih površinah, ki so namenjene pešcem in kolesarjem, se pri odvodnjavanju najbolje obnesejo FLAT – kanalete z rego. Gre za odličen izdelek nemškega proizvajalca Hauraton, kjer so pravi strokovnjaki za odvodnjavanje. Z njihovimi proizvodi slednje ne bo le učinkovito, ampak tudi funkcionalno urejeno tako, da bo ustrezalo točno določeni površini in njenemu namenu uporabe.

Za katere površine so primerne?

FLAT - kanalete z regoOdvodnjavanje je treba zmeraj prilagoditi namembnosti in drugim lastnostim neke površine, torej je treba izbrati ustrezen sistem odvodnjavanja glede na to, za kakšen namen se bo določena površina uporabljala. FLAT – kanalete z rego so primerne za uporabo na različnih površinah. Še posebej pa so primerne za uporabo na površinah, na katerih je pomembno upoštevati dejavnike, kot so na primer:

  • estetski izgled,
  • nizka vgradna višina,
  • posebne arhitekturne zahteve,
  • varno odvodnjavanje,
  • enakomerno distribuiranje meteorne vode.

Prilagodljive, učinkovite in estetske

FLAT – kanalete z rego izdeluje nemško podjetje Hauraton in so zasnovane kot monolitne kanalete, torej so narejene iz enega samega kosa, zato so zelo robustne in odporne. Lahko so izdelane iz dveh vrst materialov: iz nerjavečega ali iz pocinkanega jekla, v obeh primerih pa gre za odporen in vzdržljiv material, ki se dobro obnese v prav vseh razmerah in v različnih podnebjih.

kanalete z regoLahko so perforirane ali ne, pri čemer imajo perforirani modeli to prednost, da še bolj enakomerno distribuirajo meteorno vodo. Na voljo so v dveh višinah, ki sta prilagojeni različnim zahtevam vgradnje. Na nekaterih površinah zaradi nizke vgradne višine namreč vgradnja standardnih elementov za odvodnjavanje ni mogoča.

Ravno v takšnih primerih pridejo prav FLAT – kanalete z rego, ki imajo zelo nizko vgradno višino ter so zato idealne za uporabo na površinah, ki so namenjene pešcem in kolesarjem. Tam je namreč treba paziti na to, da elementi sistema za odvodnjavanje zanje ne predstavljajo nobene ovire, ampak so poravnani z višino same površine, pa naj si gre za javni trg ali kakšno drugo površino.

Poleg tega gre za zelo učinkovit in estetski model, ki je po vgradnji skorajda neopazen s prostim očesom, poleg tega pa omogoča še visoko funkcionalnost. Pri tem je možno sam sistem sicer zelo prilagoditi specifičnim zahtevam določene površine tako, da posamezne kose po potrebi spojimo skupaj. V ta namen lahko izbirate med dodatnimi elementi, kot so spojnica, revizijski kos, zaključna stena ali kotni element.