Menu

Majhni električni radiatorji za kopalnico

0 Comments


Imate majhno kopalnico? Majhni električni radiatorji za kopalnico so namenjeni prav prostorom z manjšo kvadraturo, v katerih je treba dobro izkoristiti vsak kotiček. Zaradi tega mora biti tudi grelnik čim manjših dimenzij oziroma tudi čim tanjši, saj se le tako zanj nanje ustrezen prostor za namestitev. Kljub svoji majhnosti pa so takšni grelniki lahko enako učinkoviti kot modeli večjih dimenzij, saj prav tako odlično ogrejejo prostor.

Koliko prostora imate na voljo?

Električni radiatorji za kopalnico, ki so na voljo na tržišču, so zelo raznoliki. Pred izbiro morate natančno premeriti svojo kopalnico in ugotoviti, kakšne dimenzije grelnika bi bile najbolj primerne za vas. Pri tem ne glejte le na višino in širino, ampak tudi na globino – ta mora biti čim manjša, torej je priporočljivo izbrati čim tanjši model. Nekateri med njimi imajo recimo po montaži na steno globino le 11 cm, kar pomeni, da jih res lahko namestite kamorkoli. Kljub majhnosti pa lahko ogrejejo prostor do 20 kvadratnih metrov, kar nikakor ni malo – običajno so namreč kopalnice manjše, kar pomeni, da bo ogrevanje s takšnim modelom zelo učinkovito.

Tri v enem – več funkcij v enem grelniku

Na tržišču so na voljo tudi električni radiatorji za kopalnico, ki združujejo več funkcij v enem samem elementu. Tako predstavljajo tako funkcionalni kot estetski element prostora, saj se lahko uporabljajo:

  • za ogrevanje prostora,
  • kot sušilnik vlažnih ali mokrih brisač ter drugega perila, saj je del grelnika tudi letev oziroma obešalo, zasnovano prav v ta namen,
  • kot ogledalo, saj je to nameščeno na prednji stranici.

Tiho in učinkovito delovanje

Takšen grelnik pa vas bo navdušil tudi z učinkovitim delovanjem, ki je poleg tega skorajda neslišno. Na tak način lahko ogrevate prostor le v nekaj minutah in na zelo priročen in udoben način, k čemur pripomorejo tudi različne pametne funkcije, ki omogočajo še varčevanje z energijo. Ko je namreč dosežena želena temperatura, ki jo nastavite na termostatu, se grelnik samodejno ugasne, s čimer poskrbi za manjšo porabo energije. Po želji pa lahko želeno temperaturo nastavite tudi vnaprej, s pomočjo tedenskega programiranja.