Menu

Odlični parketi vseh vrst

0 Comments


Dvoslojni ali troslojni gotovi, pa industrijski, klasični masivni in mozaični parketi ter tisti v obliki ribje kosti – to so samo nekatere možnosti, med katerimi lahko izbirate, če iščete ustrezno talno oblogo za svoj dom ali poslovni prostor. Vse to vam ponuja podjetje Onis d.o.o., kjer imajo na voljo raznolike talne obloge, prav tako pa pri njih lahko kupite tudi različna lepila za polaganje talnih oblog ter olja za njihovo vzdrževanje. Obiščite torej njihovo spletno stran in si oglejte njihovo ponudbo, prav tako pa ste vabljeni tudi v kakšno od njihovih poslovalnic!

Klasična masiva je vedno dobra izbira

Ko izbirate primerno talno oblogo za svoj dom ali poslovni prostor, imate na izbiro veliko različnih možnostih. Zdi se celo, da teh možnostih ni še nikoli bilo toliko kot prav danes, ko imamo na razpolago številne vrste talnih oblog. Vendar pa se marsikdo kljub tej velikanski izbiri še najraje odloči za klasiko. Lesene talne obloge, kakršne so klasični masivni parketi, so primere za vse notranje bivalne prostore, še posebej pa za dnevni prostor in spalnico ter otroške sobe.

Odlikuje jih izjemna prijetnost na otip, saj so narejene iz masivnega lesa. Zaradi tega vam nudijo tisto domačnost in toplino, ki jo lahko omogoča le les. Poleg vsega naštetega je njihova glavna prednost tudi v tem, da so praktično večni, saj imajo res dolgo življenjsko dobo. Z leti uporabe pa postanejo celo še lepši, po nekaj desetletjih uporabe pa jih samo pobrusite in so spet videti čudovito. To pomeni, da je klasična masiva vedno dobra izbira, s katero ne morete zgrešiti. Če imate radi les, potem boste s talno oblogo iz masivnega lesa zagotovo zelo zadovoljni.

Dvoslojni gotovi parketi

Poleg klasične masive so pogosta izbira tudi dvoslojni gotovi parketi. Ti so cenovno namreč zelo ugodni, kar je tudi glavni razlog, da se zanje odloča toliko ljudi, hkrati pa imajo lep videz. Sestavljeni so iz dveh, skupaj zlepljenih plasti, in sicer spodnjega sloja, ki je nosilen in poskrbi za trdnost talne obloge, ter tankega zgornjega sloja, ki poskrbi za videz in prijeten otip, saj je narejen iz masivnega lesa. Na voljo so v različnih verzijah, dimenzijah in izvedbah, med katerimi lahko izbirate. Med njimi so tudi takšne vrste, ki so primerne za uporabo v kombinaciji s talnim gretjem.