Menu

Vzemite si čas za pravilno odstranjevanje gel laka

0 Comments


Včasih lahko takrat, ko hitimo, da bi prihranili nekaj časa, povzročimo kar nekaj škode. Posledično porabimo ogromno časa za odpravo napak oziroma sanacijo škode, pri tem pa obžalujemo, da nismo bili bolj potrpežljivi. Eno izmed opravil, za katera to še kako velja, je zagotovo odstranjevanje gel laka. Brezglavo hitenje, ne da bi se prepričali, kako pravilno izvesti ta postopek, vam lahko povzroči ogromno preglavic.

Zdravi nohti so osnova vsake manikire

Čeprav je mogoče z manikiro prikriti manjše pomanjkljivosti in poskrbeti, da so nohti videti lepši, pa je vendarle nemogoče pričakovati čudeže, če so vaši nohti v zelo slabem stanju. S tem imamo v mislih močno stanjšane, krhke in lomljive nohte, ki že na prvi pogled razkrivajo, da potrebujejo izdatno nego.

Pomembno je torej, da pred kakršnimi koli postopki, ki so namenjeni doseganju določenega estetskega učinka, poskrbimo za osnovno zdravje nohtov. Pri tem ima pomembno vlogo prehrana, seveda pa močno vpliva tudi neposredna nega. Tako vam svetujemo, da skrbite za obnohtno kožico in da uporabljate kakovostna negovalna olja, obenem pa pazite, da nohtov ne boste po nepotrebnem izpostavljali agresivnim kemikalijam, npr. v čistilih.

https://mollonpro.si/odstranjevanje-permanentnega-laka/

Odstranjevanje gel laka v skladu z navodili prepreči poškodbe

Eden izmed pomembnih elementov skrbi za zdrave nohte pa je nedvomno tudi to, da se postopkov, kot je odstranjevanje gel laka, lotevamo previdno ter da poznamo in upoštevamo osnovne napotke. Za začetek s pomočjo pilice nežno odluščite zgornji sloj, nato pa nohte za najmanj 15 minut zavijte v topilo, pri čemer si pomagajte s koščki alufolije.

Po potrebi nato ponovite nanos topila, pri čemer se seveda osredotočite le na tista območja nohtov, kjer topilo v prvem ciklu dela ni opravilo v celoti. Četudi vas bo morda zamikalo, da poskušate postopek skrajšati s pomočjo malce močnejšega piljenja, se poskušajte temu upreti. Čeprav se zdi to na prvi pogled relativno neškodljivo, pa lahko že z malce bolj grobim piljenjem povzročite ogromno škode, ki jo bo nato težko popraviti.