Menu

Povezovalni trakovi za tovor

0 Comments


Raznoliki povezovalni trakovi so najboljša rešitev za povezovanje tovora. Z njimi lahko povežete tovor različnih dimenzij oziroma povežete kar celo paleto, na kateri je tovor. Tako bo paleta bolj stabilna in ne bo prišlo do padanja izdelkov iz nje, kar vsekakor olajša transport tovora. Pri tem imate na voljo različne variante, ki jih lahko kombinirate tudi z drugimi rešitvami za embaliranje, kot so na primer pakirne folije.

Močni povezovalni trakovi

povezovalni trakovi za tovorObičajno se povezovanje uporablja predvsem pri težjem tovoru, poleg tega pa se velikokrat uporabljajo tudi pri blagu oziroma tovoru, ki je shranjen na prostem ali ga čaka dolg transport. Zaradi tega morajo biti ne le močni, ampak tudi odporni na različne dejavnike. Zato je zelo pomembno, iz kakšnega materiala so izdelani, pri čemer lahko izbirate med:

  • kovino oziroma jeklom,
  • PET plastiko,
  • PP plastiko,
  • tekstilom.

Pri izbiri je poleg samega materiala in njegovih lastnosti treba upoštevati tudi vse ostale tehnične specifikacije, kot so debelina in širina oziroma dimenzije, pa tudi to, kakšna je upornost materiala, njegovo raztezanje oziroma natezna trdnost in tudi teža. Če gre za tovor, ki bo shranjen na prostem, je najbolje izbrati trak, ki je odporen na korozijo oziroma ki ne rjavi. Poleg tega pa je pomembno tudi, za kakšen namen oziroma tovor bodo uporabljeni izbrani povezovalni trakovi. Pomembna je njegova teža, pa tudi njegova oblika in to, ali bo tovor shranjen na paletah ali kako drugače, ali ima ostre robove in tako dalje.

Ovijalna folija za dodatno zaščito tovora

streč folija

http://www.intercommerce.si/sl/katalog/stretch-folija

Poleg tega je včasih smiselno povezovanje kombinirati še z drugo embalažo – recimo ovijanjem celotnega tovora ali celotne palete z ovijalno folija. Ta do neke mere sicer poskrbi tudi za stabilnost tovora med transportom, vendar pa je vsaj pri težjem tovoru smiselno poskrbeti še za dodatno povezovanje, ki omogoča dodatno zaščito pred razsutjem. Tako bo tovor res ustrezno zaščiten v prav vseh situacijah in bo lahko varno shranjen v skladišču oziroma bo varno prišel na cilj.