Menu

Zaščitite svoj dom pred meteorno vodo – odvodnjavanje.si

0 Comments


Potrebujete nasvet, kako svoj dom čim bolje zaščititi pred meteorno vodo? Vrsto informacij o tej tematiki lahko dobite na spletni strani odvodnjavanje.si, ki jo pripravljajo strokovnjaki iz podjetja Hauraton – vodilnega podjetja na področju rešitev za meteorno vodo. Če kdo ve, kako se zaščititi pred njo, so to gotovo oni, saj imajo na tem področju že več kot 60 let izkušenj.

Nasveti strokovnjakov z izkušnjami

Na Odvodnjavanje.si so zbraniOdvodnjavanje.si številni nasveti strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami na področju rešitev za urejanje in preprečevanje težav z meteorno vodo.Omenjeni strokovnjaki takšne sisteme poznajo ne le v teoriji, ampak tudi iz prakse, zato lahko iz prve roke povedo, kako učinkoviti so po več letih uporabe, kako se obnesejo ob obilnejših padavinah, kako odporni so na vremenske dejavnike in obremenitve, za kakšne površine so najbolj primerni in podobno. Za nekoga, ki načrtuje vgradnjo sistema za meteorno vodo, so takšni strokovni nasveti zlata vredni in dobro je vedeti, da so na omenjeni spletni strani zbrani na enem mestu. Upravljalci strani nanjo nenehno nalagajo tudi nove članke in vsebine ter tako skrbijo za to, da se strokovno znanje o tem področju čim bolj razširi med vse, ki potrebujejo takšne informacije.

Kam se bo stekala meteorna voda?

Odvodnjavanje.si s svojimi številnimi vsebinami odgovarja na vprašanje, kam se bo stekala meteorna voda. Na vsaki površini je namreč zanjo treba poskrbeti tako, da se steka na mesto, kjer ne povzroča škode. Kako določiti takšno mesto? Vedno ga je treba določiti glede na specifike posamezne parcele oziroma površine, kamor bo vgrajen takšen sistem za meteorno vodo. Ravno zaradi tega je spletna stran Odvodnjavanje.si razdeljena na posamezne kategorije glede na namembnost oziroma vrsto parcel, ki jih je treba ustrezno meteorno urediti. Na njej lahko najdete proizvode za urejanje meteorne vode, ki so primerni za naslednje vrste površin:

 • stanovanjske površine (okolica stanovanjskih hiš in blokov ter drugih stanovanjskih objektov),
 • mestna središča (namenjena predvsem pešcem in kolesarjem oz. umirjenemu prometu),
 • parki in vrtovi (kjer je zelo pomemben tudi vizualni vidik oziroma to, da se izbrani sistem za meteorno vodo čim bolj sklada z zeleno okolico),
 • storitvene površine (izpostavljene vsakodnevnemu prečenju in zaustavljanju vozil),
 • poslovne cone (okolica poslovnih stavb in objektov),
 • komercialne površine (npr. trgovine in parkirišča pred njimi),
 • športne površine (kot so stadioni, športna igrišča ipd.),
 • avtoceste in cestninske postaje (območja, ki so močno obremenjena s prometom),
 • industrijske cone (pogosto močno obremenjene s težkim prometom, kot so viličarji, tovornjaki …),
 • pristaniške površine (kar vključuje tudi območja za nakladanje tovora),
 • letališke površine (kjer veljajo posebne zahteve za odvodnjo meteorne vode),
 • multimodalne postaje (na katerih so prisotne tako velike dinamične kot statične obremenitve).

Z izbiro ustreznega sistema glede na vrsto površine lahko poskrbimo za to, da bo ta ustrezno deloval in da bo dovolj zmogljiv ter kos vsem obremenitvam. Če pri načrtovanju in izbiri takšnega sistema potrebujete dodatne informacije o proizvodih in rešitvah, ki so vam na razpolago, jih lahko poiščete na spletni strani Odvodnjavanje.si. Na njej boste našli tudi kontakt strokovnjakov, s katerimi se lahko posvetujete o vsem, kar vas zanima.