Menu

Folije za pakiranje – kakšne vrste poznamo?

0 Comments


Na prvi pogled med različnimi vrstami takšnih folij na prvi pogled obstajajo čisto minimalne razlike oziroma teh sploh ne opazimo nujno, v sami funkcionalnosti pa so te razlike veliko večje, zato je pomembno, katero vrsto izberemo za določen namen uporabe oziroma v katero vrsto zapakiramo določen izdelek. Različne folije za pakiranje srečujemo vsak dan, saj so vanje zaviti ali zapakirani mnogi izdelki, ki jih redno uporabljamo.

Raztegljivi stretch

folija za pakiranjeMed najbolj uporabljene folije zagotovo spada zelo raztegljiva stretch, ki se uporablja na primer za ovijanje in pakiranje različnih vrst izdelkov. Takšen material dobro zaščiti prav vsak izdelek pred prahom, umazanijo, pa tudi pred vlago, ter je zaradi svoje raztegljivosti enostaven za uporabo – ovijanje izdelka vanj tako poteka hitro in ne vzame veliko časa. Pri tem je material na voljo tudi v različnih izvedbah, dimenzijah in debelinah, med katerimi lahko izbirate in kar omogoča širok spekter uporabe na različnih področjih. Uporablja se jo lahko:

  • za ovijanje različnih izdelkov,
  • za ovijanje tovora na paletah,
  • pri baliranju,
  • za različne druge namene.

Druge folije za pakiranje

Poleg že omenjenega raztegljivega stretch materiala pa so v ponudbi proizvajalcev pakirnega materiala in rešitev na razpolago tudi različne druge folije za pakiranje. Te imajo različne lastnosti, ki omogočajo specifične načine uporabe. Lahko so na primer:

  • termoskrčljive, torej se pod vplivom toplote skrčijo in ob tem oprimejo izdelka ter ga tako stabilizirajo; tak je na primer tudi material stretch hood,
  • lahko so v njih zračni mehurčki, ki omogočajo zaščito izdelka, ki je ovit vanje, pred poškodbami,
  • lahko so prekrite s snovjo VCI, ki preprečuje vdor vlage do izdelka, s čimer je ta dobro zaščiten pred korozijo in rjavenjem,
  • lahko so oblikovane v formate, rokave, vreče ali v kakšno drugo obliko, ki omogoča lažjo uporabo za določen namen.

Če pri izbiri ustrezne folije za pakiranje potrebujete pomoč ali bi si radi ogledali, kakšne možnosti so vam na voljo, se je najbolje odpraviti na intercommerce.si. Gre namreč za ponudnika različnih pakirnih rešitev, ki ponuja velik in raznolik izbor različnih materialov. Pri izbiri vam tudi ustrezno svetujejo ter vam pomagajo izbrati najbolj optimalen material za določen namen uporabe. Zaradi tega se je v primeru, če iščete ustrezen material, najbolje obrniti direktno na njih, saj vam bodo gotovo znali pomagati najti rešitev.