Menu

On-site in off-site optimizacija spletnih strani

0 Comments


Optimizacija spletnih strani je nenehno razvijajoče se področje. Gre za takoOff-Page-SEO-tehnike hitro razvijajoče se področje, da se morajo metode, ki se uporabljajo na tem področju, ves čas prilagajati številnim spremembam in trendom. Metode, ki so se na primer za SEO uspešno uporabljale nekaj let nazaj, danes postajajo zastarele in nimajo pravega učinka, zato morajo strokovnjaki za to področje stalno iskati nove možnosti ter slediti trendom na tem področju, da lahko uspešno skrbijo za SEO.

On-site SEO

Vsak strokovnjak za SEO ve, da je najprej treba poskrbeti za samo spletno stran. Optimizacija spletnih strani se tako vedno začne z on-site SEO metodami, torej se uredi vse v zvezi s tem na sami spletni strani, ki mora biti tako tehnično in glede same zasnove kot tudi vsebinsko čim bolj prilagojena tako, da jo algoritmi spletnih iskalnikov čim hitreje najdejo. Za takšno prilagoditev strani lahko poskrbi že sam razvijalec oziroma programer, ki izdela stran, vendar pa gre v tem primeru navadno zgolj za uporabo nekaterih najbolj osnovnih metod, ki jih omogoča on-site SEO.

Zaradi tega je dobro, da tudi takšno stran podrobno pregleda SEO strokovnjak. V veliki večini primerov namreč ugotovi, da se da narediti še marsikaj za on-site SEO in tako izboljšati pozicije strani med rezultati spletnih iskalnikov. Strokovnjak za SEO je namreč specializiran za to področje in se nenehno ukvarja s tem, kako še izboljšati svoje metode, zato je gotovo koristno, da se obrnete nanj. Danes je namreč optimizacija spletnih strani nujna, če hočete ohraniti konkurenčnost na spletu, zato je zanjo zagotovo treba poskrbeti, in to na najboljši možen način. Če tega ne boste naredili vi, bo za to poskrbela vaša konkurenca in vas prehitela. Zato je bolje, da vi investirate v SEO, prehitite konkurenco in tudi na tak način dosežete večjo uspešnost.

Off-site SEO

Ko je enkrat on-site SEO urejen, pa se začne tudi off-site optimizacija spletnih strani. Ta vključuje širok nabor različnih metod, ki pripomorejo k temu, da se povezave do vaše strani in relevantna vsebina, povezana z vašo stranjo, pojavijo na drugih straneh, ki že dobro rangirajo v Googlu. Pri tem so SEO strokovnjakov v največjo pomoč tako imenovani SEO članki, ki vključujejo besedila, v katera so dodane tako imenovane ključne besede ali ključne fraze. Slednje morajo biti uporabljane na pravih mestih in na zelo premišljen način, saj bo SEO članek le tako učinkovit. Zaradi tega takšne tekste pišejo ravno za to področje usposobljeni pisci, ki poznajo tudi vsa osnovna pravila za SEO in to, kako to področje deluje.

Optimizacija spletnih strani – kako začeti?

Če vas zanima optimizacija spletnih strani, potem:

  • poiščite kakovostnega SEO strokovnjaka, ki ima čim več izkušenj s tem področjem,
  • najprej poskrbite za on-site SEO,
  • nato poskrbite za off-site SEO z zakupom zadostnega števila ustreznih člankov in njihovih objav,
  • lahko se odločite tudi za zakup PR člankov v različnih spletnih medijih, saj imajo takšni članki (če so ustrezno napisani in so vanje vključene tudi izbrane ključne besede z ustreznimi povezavami) zelo dober vpliv na SEO,
  • poskrbite za redno vzdrževanje svojih pozicij in za redno sodelovanje s SEO strokovnjakom.