Menu

Kako se priklopi stenski grelnik za kopalnico?

0 Comments


Čeprav obstaja veliko različnih modelov takšnih naprav, pa je način priklopa vsem tem napravam skupen oziroma enak. Ker stenski grelnik za kopalnico deluje na elektriko, ga priklopite tako, da ga vključite v električno vtičnico. Za sam priklop takšne naprave tako ne potrebujete drugega kot vtičnico, ne glede na to, kakšen model izberete. Vsekakor pa se modeli med seboj razlikujejo po drugih lastnostih, ki jih je pred izbiro najustreznejšega vsekakor dobro poznati.

Različni modeli, različne funkcije

stenski grelnik za kopalnicoRazlični modeli električnih ogrevalnih naprav imajo različne funkcije oziroma omogočajo različne načine ogrevanja ter so pri njem tudi različno učinkoviti. Stenski grelnik za kopalnico je v prvi vrsti gotovo namenjen ogrevanju in njegova najbolj osnovna funkcija je ta, da s pomočjo elektrike poskrbi za to, da je v prostoru dovolj toplo. To nalogo pa lahko opravi različno učinkovito, kar je odvisno od:

  • tega, za kakšen model točno gre oziroma katerega proizvajalca izberete,
  • načina njegovega delovanja in kako učinkovito pretvarja električno energijo v toploto,
  • od tega, kakšno moč ima oziroma kakšna je njegova zmogljivost,
  • od kakovosti naprave in kakovosti njene izdelave ter delovanja,
  • od nekaterih dodatnih funkcij.

Izberite model z zaščito proti pregrevanju

Električni grelniki za kopalnicoKaj se zgodi, če stenski grelnik za kopalnico pustite dalj časa vklopljen? To je odvisno od modela, ki ga izberete. Cenejši in manj kakovostni modeli bodo prostor še kar naprej ogrevali in ogrevali, četudi bo v njem že dosežena želena temperatura in čeprav bo sama naprava že močno segreta. Pri boljših modelih pa se to ne bo zgodilo, saj imajo vgrajeno zaščito proti pregrevanju.

Takšna dodatna zaščita preprečuje, da bi se naprava segrela nad določeno temperaturo, torej, da bi se po nepotrebnem preveč segrevala. S tem je poskrbljeno za manjšo porabo energije, saj takrat, ko naprava doseže želeno temperaturo, prostor preneha segrevati, torej se dotok energije zaustavi. Pri boljših modelih takšnih naprav je torej poraba električne energije običajno manjša.

Če se sprašujete, zakaj so nekatere grelne naprave dražje od drugih, to velja enostavno zato, ker so nekateri modeli bolj kakovostni in omogočajo več dodatnih funkcij, hkrati pa imajo vgrajeno tudi zaščito proti pregrevanju, ki zmanjša porabo energije. Bolj kakovostni modeli torej za segrevanje enako velike kvadrature porabijo manj energije, zato lahko z njimi poskrbite za manjše stroške za ogrevanje. Poleg tega pa običajno omogočajo tudi bolj učinkovito delovanje in imajo daljšo življenjsko dobo kot manj kakovostni modeli.