Menu

Kakovosten električni radiator lahko kupite na www.silenos-ogrevanje.si 

0 Comments


www.silenos-ogrevanje.siSpletna stran www.silenos-ogrevanje.si vam nudi številne modele električnih radiatorjev kakovostnih in priznanih proizvajalcev. Izbirate lahko med mnogimi možnostmi in napravami, ki vam omogočajo učinkovito gretje vseh vrst prostorov. Nekateri modeli so tako primerni za uporabo v vseh prostorih, medtem ko so drugi zasnovani specifično za kopalnico, prav vsi pa so izdelani v skladu z najsodobnejšimi smernicami na tem področju, kar vključuje tako čim večjo trajnost kot skrb za čim nižjo porabo energije in čim večje udobje pri uporabi. 

Evropska regulativa Ecodesign 

Evropska regulativa Ecodesign določa ustrezno energetsko varčnost ter druge funkcije in lastnosti, ki jih morajo imeti električni radiatorji, ki se uporabljajo za samostojno oz. primarno ogrevanje prostora. Takšne grelnike, ki ustrezajo omenjeni evropski regulativi, lahko kupite tudi na www.silenos-ogrevanje.si. 

Električni kopalniški radiator GlamoxEvropska regulativa Ecodesign je bila sprejeta z namenom varčevanja z energijo. Čeprav je bila ta regulativa sprejeta že pred kar nekaj leti, pa so njene zahteve v praksi začele veljati šele leta 2018. Električne naprave za ogrevanje, ki so bile izdelane pred tem datumom, torej še ne sledijo omenjeni regulativi, zato so energetsko bolj potratne. Če uporabljate takšno napravo, slednja za ogrevanje porabi veče energije kot nove naprave, ki so bile izdelane po tem datumu. Sodobni električni radiatorji torej ustrezajo regulativi Ecodesign in so tako energetsko veliko bolj varčni. To pomeni: 

  • da za svoje delovanje porabijo manj energije, 
  • da imajo manj toplotnih izgub pri ogrevanju, 
  • da so pri delovanju in ogrevanju bolj učinkovite, torej, da električno energijo bolj učinkovito pretvarjajo v toploto, 
  • da lahko z njimi zmanjšate stroške ogrevanja. 

Varčni električni grelniki za vaš dom in pisarno 

Električni radiatorji za kopalnico GlamoxNa www.silenos-ogrevanje.si boste našli grelniki več različnih proizvajalcev, katerih skupna lastnost je predvsem ta, da veliko dajo na kakovost ter da se vsi po vrsti trudijo tudi za čim večjo energetsko varčnost svojih modelov. Po eni strani je to zaradi regulative Ecodesign, po drugi strani pa tudi zato, ker se še kako zavedajo, da je varčevanje z energijo zelo pomembno tako zaradi skrbi za okolje kot zaradi zmanjševanja stroškov za ogrevanje.  

Na omenjeni spletni strani boste tako lahko našli varčne modele, ki se lahko uporabljajo v vseh objektih in prostorih – tako doma kot v pisarni ter povsod drugje. Izbirate lahko med več dimenzijami in dizajni, pa tudi med različnimi načini delovanja in upravljanja. V ta namen so električni grelniki opremljeni s termostati, ki se lahko upravljajo ročno ali na daljavo, odvisno od tega, za kakšen model se odločite. Ob enem pa imajo sodobni modeli tudi številne funkcije, ki poskrbijo za še večje udobje in za še lažje varčevanje z energijo.  

Skoraj vsi modeli, ki so vam na voljo v spletni trgovini www.silenos-ogrevanje.si, tako nudijo tudi prednastavitev urnika ogrevanja, kar vam omogoča, da vnaprej nastavite želeno temperaturo v določenem delu dneva, ponoči ali na določen dan. Tako vam ob odhodu od doma ne bo treba skrbeti, ali ste ugasnili grelnik oz. zmanjšali temperaturo na njem, saj bo za to že avtomatično poskrbljeno, enako pa se bo temperatura avtomatično znižala tudi ponoči ter zopet povišala zjutraj in ob vašem prihodu domov.