Menu

Odstranjevanje zobnega kamna v Ljubljani 

0 Comments


 V Ljubljani iščete zobozdravnika, ki bi poskrbel za kakovostno odstranjevanje zobnega kamna? Če vam pogosto krvavijo dlesni, je to nujno potreben postopek, s katerim ne smete odlašati. Ravno tako pa se je zanj pametno odločiti, četudi takšnih težav (še) nimate. S tem namreč preprečite, da bi do njih prišlo, ravno tako pa se izognete tudi raznim drugim zapletom z zobmi in poskrbite za boljšo ustno higieno.  

Preventivni ukrep za boljše zdravje zob 

čiščenje zobnega kamnaNa srečo tudi v Sloveniji med ljudmi vedno bolj pogosto postaja zavedanje, kako pomembno je odstranjevanje zobnega kamna. Vedno več ljudi redno hodi na ta postopek, saj se zavedajo, da na tak način lahko poskrbijo za zdravje svojih zob, pa tudi dlesni. Med njimi so tako ljudje, ki imajo težave z dlesnimi, njihovimi vnetji in pogosto krvavitvijo, kot tudi takšni, ki teh težav nimajo, a se zavedajo, da lahko s preventivnimi ukrepi največ naredijo za zdravje svojih zob. Predvsem pa se je z zobmi veliko pametneje in lažje ukvarjati, dokler z njimi še ni težav, kot takrat, ko te že nastopijo. A tudi takrat se da pomagati. Med drugim lahko zobem in dlesnim izdatno pomaga tudi odstranjevanje zobnega kamna. 

Vam dlesni pogosto krvavijo? 

Zdrave dlesni ne krvavijo. Če med ščetkanjem ali tudi sicer opažate krvavitev iz dlesni, je to znak njihovega vnetja oziroma tega, da imate z njimi težave. Te težave pa ne morete odpraviti zgolj samo z zobno pasto, na kateri piše, da neguje dlesni in pomaga proti njihovemu vnetju, pa tudi z rednim ščetkanjem zob ne. Slednje sicer močno pomaga, še bolj pa pomaga, da redno čistite tudi medzobne prostore.  

odstranjevanje zobnega kamnaPri tem lahko uporabljate zobno nitko ali medzobno ščetko. Pametno je, da vam pravilni način njene uporabe pokaže zobozdravnik ali ustni higienik, ki bo določil tudi to, kakšno debelino medzobne ščetke morate uporabljati. Enako pomembno pa je tudi, da se odpravite na odstranjevanje zobnega kamna. Omenjeni postopek bo namreč poskrbel: 

  • da bodo z vaših zob očiščene tudi najbolj trdovratne zobne obloge, 
  • da zaradi zobnih oblog ne bo prihajalo do težav z dlesnimi, 
  • da bodo vaši zobje bolj gladki, zaradi česar se bodo obloge na njih manj nabirale. 

Po samem postopku čiščenja kamna je pomembno nadaljevati z dobro ustno higieno in rednim čiščenjem medzobnih prostorov. Na tak način lahko največ naredite za svoje zobe in dlesni ter preprečite njihove krvavitve, pa tudi kakršne koli druge nadaljnje težave z njimi.