Menu

Kakovostne kanalete za odvodnjavanje

0 Comments


Ureditev kar se da kakovostnega odvodnjavanja je vsekakor zelo pomembna, saj je lahko sanacija po večjih ali manjših poplavah ter vdorih vode v objekte ali pa samo »lužah« na dvorišču zelo zahtevna in draga. Poleg tega pa je poplavljen objekt marsikdaj težko popolnoma sanirati, saj stene ostanejo vlažne, zaradi vlage se začne nabirati plesen, ki jo je še težje sanirati. Vlaga in plesen pa močno poslabšata bivalne razmere in vplivata tudi na kakovost bivanja. Zaradi tega je treba narediti vse, da vdor vode v objekt ali poplave preprečimo.

Preprečevanje poplav in vdorov vode

Absolutno pomembno je, da izberemo prave in kakovostne kanalete za odvodnjavanje ter tako poskrbimo za to, da vsa voda odteče tja, kamor ne bo povzročila škode. Le tako lahko namreč res dobro poskrbimo za preprečevanje poplav in vdorov vode v objekte, na dvorišče, vrt ali kam drugam. Proizvajalci nudijo različne vrste, velikosti in modele, med katerimi lahko izbirate. Izdelane so lahko iz različnih materialov: PVC plastike, betona itd. Lahko so rebraste, z utorom ali s pokrivnimi rešetkami.

Kateri požiralniki so najboljša izbira?

Vprašanje je, katere med njimi so prave, boljše, najboljše in dovolj kakovostne za vaše potrebe. Izbira na trgu je kar velika in marsikdaj se je težko odločiti, katere izbrati oziroma kateri proizvajalec bi bil najbolj ustrezen za nas in naše potrebe. Zagotovo velja, da najboljše tiste kanalete za odvodnjavanje, ki nudijo celovito rešitev – ki delujejo kot sistem. Le s tem namreč dosežemo tisto, kar želimo – preprečevanje različnih težav z meteorno ali padavinsko vodo.

Tako si zagotovimo varnost, poskrbimo za naše zdravje, varnost našega imetja oziroma nepremičnin, varnost sosedov in okolice pa tudi okolja. Ko izbirate med proizvajalci, modeli, materiali, je treba upoštevati več dejavnikov. Kakovostne kanalete za odvodnjavanje morajo biti:

  • čim bolj enostavne za vgradnjo in transport,
  • obstojne na vremenske vplive (vročina, mraz, vlaga),
  • obstojne na različne obremenitve,
  • narejene iz materiala, ki je obstojen na sol za posipanje cest,
  • oblikovane tako, da se lepo zlijejo z okoljem, da so lepega elegantnega videza,
  • iz materialov, ki so prijazni do okolja oziroma se jih da reciklirati,
  • učinkovite pri odvodnjavanju padavinskih voda.

Pri izbiri je zagotovo pomembno tudi to, za kakšno območje gre in kakšen je naklon vaše parcele. Pomembno je tudi, ali je okolica zelo pozidana, kako je na drugih parcelah urejeno odvodnjavanje, ali ima padavinska voda v okolici možnost, da kam odteče ali ne, in podobno.