Menu

Lep videz in lepa koža

0 Comments


Lepa koža tudi v zrelem obdobju življenjaLep videz je odvisen od številnih dejavnikov, veliko pa tudi od tega, kako vidimo sebe in kako smo zadovoljni sami s sabo. Če nam odsev, ki ga vidimo v ogledalu, ni všeč, potem bomo manj samozavestni, kar se bo odražalo v prav vseh naših dejanjih in aktivnostih. Pri tem, kako si bomo všeč in kakšen bo naš videz, pa ima velik vpliv tudi lepa koža. Tega se vsi zavedamo, žal pa ni tako enostavno poskrbeti za to, da je takšna, kot si želimo.

Lepa koža je odraz zdravja in ravnovesja v našem telesu

Lepa koža niti v mladosti žal ni nekaj samoumevnega. Veliko ljudi ima že takrat težave z njo, pogosto pa se take težave začnejo že v otroštvu. Dejstvo je, da za to obstaja veliko razlogov in dejavnikov, zagotovo pa koža kot naš največji organ odraža tudi naše zdravje in ravnovesje znotraj našega telesa. To pomeni, da se na njej najprej pokaže pomanjkanje določenih snovi, pa naj si bodo to vitamini ali kaj drugega. Brez njih naše telo namreč ne more funkcionirati tako, kot bi bilo treba, njegovo notranje ravnovesje se poruši, kar se pozna tako na našem počutju kot zdravju, odraža pa se tudi na našem videzu. Zato je bistvenega pomena, da telesu zagotovimo čisto vse snovi, ki jih ta potrebuje. Tako bomo:

  • bolj zdravi,
  • se bolje počutili,
  • bolje izgledali,
  • bili videti bolj mladostno,
  • imeli bolj zdrav videz kože,
  • naredili nekaj zase,
  • telesu priskrbeli vse, kar to potrebuje.

Vitamini in druge snovi, ki jih potrebuje naša koža

pomanjkanje kolagenaČeprav so vitamini bistvenega pomena za naše telo in ohranjanje zdravja, pa nikakor niso edina pomembna snov. V zadnjih letih se vedno bolj govori tudi o pomenu beljakovin na naše telo in kako brez njih naše telo ne more delovati tako, kot je treba. Zanimivo pa je, da beljakovine niso pomembne le za mišice, vezno tkivo in druge podobne dele telesa, ampak da je od njih v veliki meri odvisna tudi lepa koža. Zanjo je še posebej pomembna beljakovina z imenom kolagen, ki jo sicer najdemo tudi v prehrani, še lažje pa jo v telo v primerni količini vnesemo s pomočjo prehranskega dodatka, ki je zasnovan prav v ta namen.