Menu

V kakšni obliki je najbolje jemati kolagen? 

0 Comments


Kolagen za sijoče lase in napeto kožoČe se že odločimo za prehranski dodatek – ga je bolje jemati v obliki kapsul, v obliki praška ali kako drugače? Kolagen lahko dobimo iz hrane, lahko pa se ga kupi tudi v drugih različnih oblikah – kot prehransko dopolnilo oziroma dodatek. Je to boljša izbira kot v primeru, da ga dobimo direktno iz hrane? Kakšne so sploh razlike med temi možnostmi in ali je oblika, v kateri ga jemljemo, pomembna za to, kakšna bo njegova učinkovitost, ali pa je pri izbiri tega, kako ga bomo uživali, bolj pomembno upoštevati kaj drugega? 

Ali lahko kolagen dobimo iz hrane? 

kolagen v hraniKolagen se vsekakor nahaja tudi v hrani. Najdemo ga na primer v goveji juhi in kosteh, žolci, mesu in podobni hrani. Če takšne hrane ne uživate, potem ga vaše telo ne dobi dovolj. Sploh to velja za tiste, ki uživajo vegetarijansko ali vegansko prehrano. Pri tem pa se je treba zavedati tudi, da se z leti količine, ki jih potrebuje naše telo, povečujejo. V mladih letih namreč te beljakovine naše telo ne dobi le iz hrane, ampak jo tudi samo ustvarja ter tako skrbi za dovolj velike zaloge za rast tkiv in druge naloge. Ko enkrat to beljakovino telo neha aktivno tvoriti, kar se navadno zgodi že okrog 30. leta starosti, pa njena količina v telesu začne upadati. Zato je telo običajno iz hrane ne more več dobiti dovolj. A na srečo to v današnjih časih ne predstavlja več nobene težave, saj lahko njeno pomanjkanje v telesu nadomestimo s kakovostnim prehranskim dodatkom. 

Kolagen v prahu lahko vmešate v pijačo ali jogurt 

Kolagen–NM hidro kolagen, 28 dnevnih dozZa lažje jemanje je najbolj priporočljivo kupiti kolagen v prahu. Pakiran je v vrečice, ki omogočajo, da njihovo vsebino po odpiranju enostavno stresete v vodo ali drugo tekočino. Prah ima sicer nevtralen okus, vendar tega lahko izboljšate tako da ga zmešate s svojo najljubšo pijačo, pa naj si gre za sadni sok, smoothie ali kaj drugega. Lahko pa ga vmešate tudi v jogurt ali kam drugam ter tako poskrbite za resnično enostavno jemaje. 

Izberite takšnega v hidrolizirani obliki 

V kolikor se odločate o tem, da bi kupili kolagen v obliki prehranskega dodatka, potem je najbolje izbrati takšnega v hidrolizirani obliki. Takšen je namreč najbolj kvaliteten in učinkovit, saj se zaradi posebne hidrolizirane oblike veliko bolje in lažje absorbira v kri ter s tem najlažje pride do vseh tkiv oziroma do vseh delov telesa.