Menu

Vitamin D3 za otroke in odrasle in zakaj ga sploh jemati?

0 Comments


Kakšen vpliv ima vitamin D3 za otroke in odrasle in zakaj ga sploh jemati? Ga lahko dovolj dobimo po naravni poti ali je nujno poseči po prehranskem dopolnilu? Kje kupiti kakovostno prehransko dopolnilo in kakšni so njegovi učinki? Vse to boste izvedeli v spodnjem članku, ki smo vam ga pripravili v branje zato, da vam pomagamo ostati zdravi in vitalni.

Sončni vitamin, ki nam ga vsem kronično primanjkuje

Čeprav lahko omenjeni vitamin dobimo tudi po naravni poti – s pomočjo sončnih žarkov, pa ga žal v Sloveniji na tak način ne dobimo dovolj. To še posebej velja za zimske mesece. Dokazano je, da ga prebivalcem večjega dela Evrope zaradi tega kronično primanjkuje, raziskovalci pa ugotavljajo, da je to povezano tudi s pojavom določenih bolezni na tem območju. Zaradi tega je vitamin D3 za odrasle pametno jemati v obliki prehranskega dopolnila.

Vitamin d3+k2 za odrasle

https://www.holistic.si/izdelek/vitamin-d3-k2-150ml/

Vitamin D3 za otroke, njihovo rast in imunski sistem

Vitamin D3 za otroke pediatri priporočajo že praktično od rojstva oziroma ga novorojenčkom dajo že v porodnišnici, saj ima nenadomestljivo vlogo. Dojenčkom pomaga pri zraščanju lobanjske mečave, pa tudi na rast in razvoj otroka. Nekoč je veljajo, da ga morajo otroci jemati do prvega leta starosti, danes pa številni pediatri priporočajo, da ga otroci jemljejo tudi kasneje, do vstopa v šolo ali celo do konca šolanja. Ne le zato, da se bodo pravilno razvijali in nemoteno rasli, ampak ker ima omenjeni vitamin ključno vlogo tudi kasneje v življenju.

vitamin d3 za otroka

https://www.holistic.si/izdelek/vitamin-d3-za-otroke-150ml/

Pomemben vitamin tudi v odrasli dobi

Čeprav je vitamin D3 za otroke bistvenega pomena, pa je prav tako pomemben tudi v odrasli dobi. Različne študije vedno pogosteje ugotavljajo, koliko različnih pozitivnih vplivov ima in kako zelo lahko njegovo pomanjkanje vpliva na pojav različnih težav in bolezni med odraslimi in starejšimi. Zelo pomemben je recimo zato, da tudi v starosti ohranimo močne kosti in nimamo težav z osteoporozo, prav tako pa pomaga tudi našemu imunskemu sistemu v boju z virusi ter nam pomaga ohranjati naše zdravje.