Menu

Folija stretch omogoča enostavno uporabo

0 Comments


folija stretchČe tovor na paletah ni dodatno stabiliziran, lahko pade s palete ter se poškoduje, zato je zelo pomembno, da ga na paleto nekako pritrdimo. Folija stretch je močno raztegljiv material, ki omogoča enostavno uporabo v najrazličnejše namene. Pogosto se uporablja tudi za stabilizacijo tovora na paletah. V ta namen se sicer lahko uporablja različne rešitve, torej obstaja več možnih pakirnih variant, ki so vam na voljo.

Kako stabilizirati tovor na paletah?

Kot že rečeno, se stretch folija uporablja za stabilizacijo tovora na paletah, vendar pa to ni edina rešitev, ki je na voljo v ta namen. Za stabilizacijo tovora se lahko uporabljajo npr. tudi tako imenovani povezovalni trakovi, s katerimi tovor lahko zelo dobro pritrdimo. Vendar pa takšni povezovalni trakovi opravljajo zgolj eno funkcijo – torej omogočajo pritrjevanje tovora, vendar temu ne nudijo nobene dodatne zaščite. Zato niso primerni za uporabo pri vseh vrstah izdelkov, saj je nekatere pred nakladanjem na paleto treba še dodatno zavarovati. Prav to pa je tista glavna prednost, ki jo ima stretch folija, saj poskrbi tako za stabilizacijo tovora na paletah kot za njegovo zaščito:

  • pred prahom,
  • pred umazanijo,
  • pred vlago,
  • pred drugimi zunanjimi dejavniki,
  • lahko tudi pred UV-svetlobo, če izberemo ustrezno folijo, ki nudi tudi takšno zaščito.

mini stretch folijaV primeru, da gre za izdelke z zelo visoko težo, sicer vsekakor velja razmisliti še o uporabi dodatnega povezovalnega traku, ki tovor še dodatno stabilizira. Trakovi se sicer lahko uporabijo večkrat, kar je zagotovo priročno, zaščitna folija pa omogoča, da je tovor na tak način zelo dolgo zaščiten, ne glede na to, ali bo shranjen v skladišču, na prostem ali ga čaka dolg transport in ga je treba čim bolje pripraviti na to.

Priprava tovora na transport

Stretch folija je tako postala skorajda nujna pri pripravi tovora na transport. Uporablja se v številnih skladiščih oziroma povsod, kjer se ukvarjajo s skladiščenjem, pakiranjem in pripravo ter odpremo tovora na transport. Če se ukvarjate z omenjenimi dejavnostmi, potem gotovo velja razmisliti o njenem nakupu, saj vam lahko močno olajša delo ter poskrbi za odlično zaščito tovora ter za to, da bo ta čim bolj varno prišel na cilj.