Menu

Lesene palete za lažje prevažanje tovora

0 Comments


Lesene palete so zelo uporaben pripomoček. Uporabljajo jih v številnih skladiščih, prav tako pa pridejo prav tudi pri prevažanju tovora. Uporabi se jih lahko večkrat, pri čemer je njihova življenjska doba odvisna od njihove kvalitete. Na tržišču so namreč na voljo zelo raznoliki izdelki, ki se uporabljajo v ta namen. Če bi jih radi uporabljali dlje časa, potem se splača izbrati bolj kakovostne.

Široka uporabnost in praktičnost

Lesene palete so zagotovo zelo priljubljene, kar sploh ni čudno, saj so zelo priročne. Zaradi tega se lahko uporabljajo v različnih panogah. Pri tem so na voljo različni modeli, ki se razlikujejo tudi glede na dimenzije. Poleg standardnih dimenzij, ki so najbolj pogoste, se da naročiti tudi druge variante, ki bolj ustrezajo vašim potrebam ali velikosti tovora. Pri nakupu pa je obvezno treba preveriti tudi to, kakšna je največja obremenitev palete – torej to, koliko teže prenese. Od tega je odvisno, kako jo boste lahko naložili oziroma kakšen tovor boste lahko dali nanjo.

leseni okvirji za palete

Lesene palete – Intercommerce.si

So lesene palete najboljša možnost?

Čeprav so lesene palete zagotovo široko uporabna in praktična možnost, pa jih v zadnjih letih nadomeščajo tudi palete iz drugih materialov:

  • Plastične palete lahko zelo dobro nadomestijo tiste iz lesa, poleg tega pa so običajno tudi bolj odporne in imajo daljšo življenjsko dobo. To pomeni, da jih lahko nemoteno uporabljate dalj časa. Njihova pomembna prednost pa je tudi ta, da so zelo lahke, kar omogoča bolj enostaven transport.
  • Aluminijaste palete s prav tako zelo odporne, njihova glavna prednost pa je velika nosilnost. Primerne so še posebej za tovor z veliko težo, pri uporabi pa se zelo dobro obnesejo in imajo dolgo življenjsko dobo, zato jih brez težav uporabite večkrat.

Izberite najboljšo možnost zase!

Da bodo nalaganje, raztovarjane in transport tovora res potekali čim bolj optimalno, je pomembno izbrati kakovostne palete. Ne glede na to, iz katerega materiala so narejene, se vam ne splača kupovati rabljenih, ampak se raje odločite za nove. Predvsem pa pri tem dobro premislite, kakšen material in kakšne dimenzije bi bile najbolj primerne za vas.