Menu

Ovijalec folije za lažje in hitrejše pakiranje

0 Comments


Ovijalec folije omogoča veliko lažje in hitrejše pakiranje. Z njimi je mogočemini stretch folija različne izdelke oviti in zapakirati še v veliko krajšem času. Ker je čas pri pakiranju vedno zelo dragocen, je to zelo pomembno. Sploh pa je to pomembno, če je treba zapakirati velike količine izdelkov. V takih primerih je treba pakiranje vedno čim bolj optimizirati, pri čemer vam lahko močno koristi tudi ovijalec folije. Preberite si več na strani intercommerce.si.

Polavtomatski in avtomatski stroji za pakiranje

Pakirni stroji so lahko polavtomatski ali avtomatski. Ne glede na to, za kakšnega se odločite, pa lahko ovijalec folije poskrbi za optimizacijo časa pakiranja in prinaša tudi številne druge prednosti. Ravno zaradi tega se v primeru večje količine tovora, ki ga je treba ustrezno zaščititi, splača razmisliti o nakupu takšnega stroja. Z njim je mogoče:

  • lažje pakirati tudi večje izdelke in tovora,
  • poskrbeti za hitrejše pakiranje,
  • poskrbeti za bolj kakovostno zapakirane in zaščitene izdelke,
  • omogočiti pakiranim izdelkom še večjo stabilnost,
  • poskrbeti za optimalno in s tem manjšo porabo materiala.

Kakšen stroj za ovijanje izbrati?

Ko se odločate za določen ovijalec folije, je zagotovo nujno treba preveriti, kakšno stopnjo ovijalne moči ima – ta naj bo čim višja. Poleg tega je vsekakor zelo pomembno tudi to, za kakšne tipe in dimenzije folije je primeren oziroma to, kakšne vrste izdelkov bo možno pakirati z njim – kako veliki bodo ti, kakšne oblike, kako težki ipd. Velikost izdelka je vsekakor pomembna, zagotovo pa pri izbiri ne smete pozabiti tudi na njegovo težo, saj so nekateri stroji za pakiranje omejeni pri tem oziroma se lahko uporabljajo zgolj za pakiranje izdelkov do določene teže. Ravno tako pa imajo nekateri pri paletah omejitev, kolikšne so najmanjše mere palete, ki jih je možno še pakirati z njim.

Ker se potrebe uporabnikov razlikujejo, so tudi stroji za pakiranje zelo raznoliki. Razlikujejo se tudi po tem, na kakšen način delujejo, zato je zelo pomembno, da se pred izbiro čim bolje informirate o vseh možnostih, ki so vam na voljo. Nekateri stroji imajo na voljo tudi različne programe, zato velja biti pri izbiri in nakupu pozoren tudi na to. Prav tako pa se razlikujejo po hitrosti pakiranja. Ta je pri pakiranju velikega pomena, saj z učinkovitim strojem lahko v krajšem času spakirate več. S tem lahko prihranite precej časa, zato gre za ključen tehničen podatek.

Ovijalec folije in vzdrževanje

Pri izbiri pa vsekakor ne pozabite tudi na informacijo o tem, kako je z vzdrževanjem takšnega stroja in morebiten dobave rezervnih delov ali popravilom, če bi bilo to potrebno. Polavtomatski in avtomatski stroji za pakiranje, kakršen je ovijalec folije, so sicer narejeni zelo robustno in se zlepa ne pokvarijo, zato bodo delovali dolga leta brez težav. Ravno to pa je še en pomemben razlog več, zakaj se njihov nakup več kot splača – začetna investicija morda res ni nizka, a na dolgi rok se gotovo splača oziroma je z njo mogoče celo precej prihraniti, saj takšen stroj poskrbi za lažje in hitrejše pakiranj ter za manjšo porabo folije, obenem pa ima tudi skorajda neomejeno življenjsko dobo.