Menu

Učinkovit in močan povezovalni trak 

0 Comments


Bi želeli kupiti učinkovit in čim bolj močan povezovalni trak? Kupite ga lahko na Intercommerce.si! Njihova spletna trgovina je specializirana za raznolik pakirni material in dodatke za pakiranje, ki so izbrani tako, da uporabnikom zagotavljajo čim višjo stopnjo kvalitete in jim omogočajo prihranek časa in denarja. Izbirate lahko med različnimi možnostmi in materiali z različnimi nateznimi trdnostmi. 

Visoka natezna trdnost za tovor z višjo težo 

povezovalni trak PPČe gre za tovor, ki nima visoke teže, potem je praktično vseeno, kateri povezovalni trak izberete. V takšnem primeru bo namreč svojo nalogo dobro opravil vsak, ne glede na to, iz kakšnega materiala je narejen, kakšne so njegove lastnosti in kakšno natezno trdnost ima. V primeru, da gre za tovor z višjo težo, pa boste potrebovali tudi čim bolj močan povezovalni trak. Če imate torej zelo težak tovor, potem bodite pri izbiri pozorni na: 

  • čim večjo moč in učinkovitost, 
  • čim višjo natezno trdnost, 
  • čim bolj odporen material. 

Jeklen povezovalni trak je zelo močan 

Če iščete povezovalni trak, ki bi bil zelo močan, potem izberite jeklenega. Kovina je močan material, ki dobro prenaša vse obremenitve, zato bo zadržala in stabilizirala tudi tovor z najvišjo težo. Takšni trakovi se tako zelo dobro obnesejo pri vseh vrstah tovora, saj imajo zdaleč najvišjo natezno trdnost. Zato se jih v primeru, da gre za tovor z zelo visoko težo, vsekakor splača izbrati. Edina njegova ‘slaba’ lastnost je nekoliko višja cena, ki pa zagotovo upraviči njegovo kakovost. 

Tekstilni kompozit – močan, a cenejši od jekla 

povezovalni trakovi za tovorZelo dobro izbiro pa predstavlja tudi tekstilni kompozit. Ima namreč odlične lastnosti. Med drugim je pomembno predvsem to, da je njegova natezna trdnost zelo visoka, zaradi česar se ga lahko uporablja tudi pri tovoru z visoko težo. Hkrati pa je tudi bolj upogljiv kot kovina, kar omogoča lažjo uporabo in večjo prilagodljivost. Ob enem tudi ni občutljiv na korozijo in vremenske dejavnike dobro prenaša.  

Zagotovo za marsikaterega uporabnika najbolj pomembna lastnost, ki znatno pripomore k odločitvi o tem, da se odloči ravno za takšen povezovalni trak, pa je predvsem njegova cena – je namreč cenejši od kovinskega oziroma jeklenega, torej lahko z njegovo izbiro prihranite ter ob enem poskrbite za učinkovito pritrditev in stabilizacijo tovora. V večini primerov tako tekstilni kompozit predstavlja odlično alternativo variantam iz jekla, sploh ker ima nižjo ceno.