Menu

Vitamin D3 in K2 za imunski sistem 

0 Comments


Vitamin D3 in K2 imata ključno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Čeprav smo v času bolezni ali takrat, ko smo bili izpostavljeni virusom, dolgo časa prisegali na dodatke C-vitamina, pa se je to v zadnjih letih spremenilo, saj so študije pokazale, da je delovanje našega imunskega sistema veliko bolj kompleksno, kot so mislili do tedaj. 

Kako deluje naš imunski sistem in kako ga ustrezno zaščititi? 

Imunski sistem nas ščiti pred virusi, bakterijami, mikrobi in mikroorganizmi. Torej nas ščiti pred raznimi okužbami, ki lahko povzročijo razvoj bolezni. Da imunski sistem ustrezno deluje, pa v veliki meri skrbita vitamin D3 in K2. Če ju telo nima na voljo v zadostni količini, imunski sistem ne more delovati tako, kot bi moral, kar pomeni, da je njegova zaščitna funkcija telesa močno oslabljena.  

Uravnavanje aktivnosti celic imunskega sistema 

Vitamin D3 in K2 skrbita za uravnavanje aktivnosti celic imunskega sistema, torej skrbita za to, da imunski sistem pravilno deluje in nas brani pred škodljivimi mikroorganizmi. Zaradi tega bi morali o jemanju te edinstvene kombinacije v obliki naravnega prehranskega dodatka razmisliti vsi, ki: 

  • so zelo pogosto bolni, 
  • imajo kakšno kronično bolezen, 
  • imajo oslabljen imunski sistem, 
  • se pogosto slabo počutijo, 
  • so velikokrat prehlajeni, 
  • nenehno smrkajo, kihajo in kašljajo, 
  • imajo alergije, saj te še dodatno oslabijo delovanje imunskega sistema, 
  • so ne dolgo nazaj preboleli okužbo ali jo trenutno še prebolevajo, 
  • živijo zelo stresno in je zato njihov imunski sistem še dodatno obremenjen. 

Vitamin D boj proti virusomRavno tako pa je priporočljivo, da bi takšen dodatek jemali tudi vsi, starejši od 60 let. S starostjo namreč imunski sistem peša, poleg tega pa razne bolezni in okužbe starostnike lahko prizadenejo veliko bolj kot mlajšo populacijo. Še posebej pa je takšen prehranski dodatek za starejše priporočljiv tudi zato, ker je z njim možno ne le okrepiti imunski sistem, temveč tudi kosti in sklepe. 

Kje kupiti prehransko dopolnilo vitamin D3 in K2 v enem? 

Takšno prehransko dopolnilo lahko kupite na Holistic.si. V njihovi spletni trgovini vam je na voljo kakovosten prehranski dodatek, ki se ga priporoča v jemanje vsem, ki bi želeli okrepiti svoj imunski sistem na naraven način ter poskrbeti za njegovo čim boljšo zaščito. Omenjeno prehransko dopolnilo zelo dobro deluje in učinkovito poskrbi za boljše delovanje imunskega sistema in njegovo krepitev. Rezultati se pokažejo izredno hitro oziroma praktično takoj.