Menu

Izdelava prototipov s 3D tiskom

0 Comments


Nekoč je veljajo, da je izdelava prototipov zelo, zelo draga, a danes na srečo temu sploh ni več tako. Tehnologija je namreč napredovala, s tem pa so se pojavile tudi različne možnosti, ki nekoč še niso bile poznanje. Ena od njih je 3D tisk oziroma 3D printanje, o katerem ste že gotovo kaj slišali, saj se o njem zaradi vseh prednosti, ki jih prinaša, v zadnjem času kar precej govori.

Cenovno dostopna tehnologija

3D tisk je namreč v zadnjih letih postal cenovno zelo dostopen prav vsem in nam omogočil, da z njim natisnemo praktično karkoli si zamislimo. Gre za zelo uporabno tehnologijo, s katero je mogoče narediti različne izdelke iz plastične mase, ki se jih lahko uporablja v številne namene. Pomembno je le, da pred začetkom tiskanja naredimo dober načrt oziroma 3D skico izdelka v enem v za to namenjenem programu. Nato pa sledi le še sam postopek tiska in izdelek je nared.

Prav zaradi svoje enostavnosti in priročnosti je 3D tisk zaslužen tudi za to, da je izdelava prototipov v primerjavi z nekoč postala zelo poceni. Če so se nekoč zanjo odločala le velika podjetja, ki so imela sredstva za to, pa danes lahko lasten prototip naredi prav vsak ter tako preveri, kako je videti njegova zamisel v 3D obliki. Zaradi tega je 3D tisk idealna tehnologija za različna start up podjetja oziroma inovatorje, ki želijo svoje zamisli spremeniti v uporabne izdelke. Prvi korak k temu je zagotovo izdelava prototipov s 3D tiskom.

Hitreje do prototipa

Tehnologija 3D tiska pa ima še eno prednost. Ni namreč le cenejša, kot je bila nekoč, ampak tudi mnogo hitrejša. Nekoč je že sama izdelava kalupov trajala in trajala, danes pa je celoten prototip narejen praktično mimogrede. Treba je imeti le vso potrebno opremo, kakovosten 3D tiskalnik in seveda tudi znanje o tem, kako ga uporabljati, da bodo rezultati čim bolj primerni. Če sami nimate te opreme oziroma 3D tiskalnika, lahko to storitev naročite drugje. Obstaja namreč kar nekaj ponudnikov 3D tiska, med katerimi vam zaradi njihove ugodnosti, profesionalnosti in obsežnega znanja priporočamo podjetje 3D Tovarna, kjer se na 3D tiskanje res spoznajo.