Menu

Tonik za obraz iz prvovrstnih sestavin

0 Comments


Essentiq - tonik za obrazKatere sestavine mora vsebovati tonik za obraz, da kožo resnično dobro osveži in navlaži ter ji pomaga pri razstrupljanju? Vsekakor mora vsebovati sestavine, ki imajo antibakterijsko delovanje oziroma ki pomirjajo kožo, poleg tega pa tudi takšne, ki kožo čim bolj vlažijo ne le na površini, ampak tudi globinsko, saj bo le tako ta ostala sveža in dobro hidrirana. Zato je pomembno, da vsebuje aktivne učinkovine, poleg tega pa je seveda pomembno tudi to, da ga uporabljamo vsakodnevno in z njim skrbno negujemo svojo kožo.

Uravnavanje pH kože in njena osvežitev

Tonik za obraz v prvi vrsti poskrbi za uravnavanje pH kože, pa tudi za njeno osvežitev. Zato ga običajno nanašamo na že očiščeno kožo, da jo lepo navlaži in osveži, nato pa nanesemo še ustrezno kremo za zaščito kože. Pred izbiro ustreznega tonika je sicer pametno prebrati vse sestavine, ki jih ta vsebuje, in preveriti, kakšne so njihove lastnosti in učinkovitost. Sestavine morajo biti takšne, da poskrbijo za to, da bo izdelek našo kožo osvežil, navlažil in hkrati tudi očistil ter poskrbel za to, da na njej ne bo prišlo do vnetij.

Antibakterijsko in protivnetno delovanje

Na naši koži se velikokrat naberejo različne nečistoče, ki tja zaidejo iz zraka ali jih nanjo nanesemo s prsti. Te nečistoče lahko zamašijo pore. Poleg tega pa na koži lahko prihaja tudi do vnetij, razdraženosti in nastanka aken. Vse to lahko prepreči kakovosten tonik za obraz z antibakterijskim in protivnetnim delovanjem, za kar poskrbi recimo nepozebnik, rastlina, ki deluje protivnetno in kožo tudi učinkovito zaščiti, podoben učinek pa ima tudi may chang.

Aloe vera, islandski lišaj in pantenol za vlaženje kože

Za vlaženje kože na globinski ravni zelo dobro poskrbijo naravne sestavine, kakršne so na primer vsem dobro znana aloe vera. Prav tako pa ima podobno intenzivno vlažilen učinek tudi islandski lišaj. Za to, da bo vlaženje res globinsko, pa lahko poskrbi sestavina pantenol oziroma provitamin B5, ki poleg tega, da kožo vlaži, deluje tudi protivnetno.